Kludetid

Jeg er gået i gang med projekt karklude. Der er ikke mange tilbage i skuffen, og jeg har en masse bomuldsgarn. Jeg har i mange år brugt de såkaldte alt-mulig-klude og været glad for dem. Okay, det undrede mig at de blev tyndslidte og hullede rimelig hurtigt, men det tænkte jeg ikke yderligere over, indtil jeg jeg læste, at plastikken i karkluden skylles ud og hænger i luften eller ryger i kloakken eller i maden. Føj. Det er ikke godt, hverken for os eller miljøet. Så de er dømt ude og gammeldags strikkede karklude har taget deres plads i køkkenskuffen. For jeg husker dem godt, min farmor havde en masse af dem. Ikke alt gammelt er noget skidt, og ikke alt nyt er godt.

De strikkede karklude tager ikke lang tid at strikke, og man kan finde alverdens mønstre, så kludene ikke behøver at være ens. Og så er det jo en perfekt værtindegave, der ikke behøver koste en formue, alle har brug for karklude, så det er oplagt.

Jeg har strikket to indtil videre. Garnet er genbrugsbomuld fra Vithard Villumsen – http://shopda.vithard.dk/produkt/karkludekit/

Opskriften fandt jeg på nettet – http://www.idenyt.dk/huset/kokken/strikkede-og-haklede-karklude/

Total Page Visits: 567 - Today Page Visits: 1

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.