Fru Hallunds Nytårstale 2016

 

2016 rinder ud, 2017 banker på. Tiden flyver, og det gjorde dette år også. Endnu engang lader jeg tankerne gå tilbage. der var gode og mindre gode. Sådan er det, tror jeg.

Man skal ikke lægge ud med noget negativt, siger man, men her vil jeg alligevel gøre en undtagelse. rent politisk var 2016 en katastrofe. Man kunne fristes til at tro, at vivar ved at vænne os til svineriet, men nej! Der er tilsyneladende ikke grænser for, hvor egoistiske, nedladende, arrogante, griske og magtliderlige folk på de regerende taburetter på Borgen. De er forkælede, forvænte og blottet for empati og menneskelig forståelse. Deres meninger om de fremmede, arbejdsløse og syge er helt forfærdeligt at være vidne til. Smide bomber i fjerne egne af verdenen, de vil de gerne, men hjælpe de stakkels mennesker, de dermed gør hjemløse og bringer på flugt, nej da, det har de ikke lyst til. De har så travlt med at sørge for danskheden! Vi skal sørge for vores ældre mennesker, de syge og de arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere osv. Og hvordan går det så lige med det? Uha, arbejdsløshed har vi ikke, siger de. vi har derimod en flok dovne mennesker, der ikke gider arbejde, fordi man tjener mere på kontanthjælp og dagpenge. Syge har vi heller ikke, det er simpelthen også bare en måde at undgå arbejde på, ifølge vores regering. Hvad gør man så? Man laver et kontanthjælpsloft, dagpengeretten har de allerede spoleret, så deres loft rammer bredt….de svageste forstås….de fremmede, de syge, de arbejdsløse og danskere der har opholdt sig en periode uden for landets grænser! Aldrig før har vi set så meget fattigdom i nyere tid. 

Det skal kunne betale sig at arbejde, siger de, og sender mennesker i jobpraktik og/eller løntilskudsjob. Kan det betale sig? Ikke for dem der kommer i praktik eller løntilskud, for de arbejder for en latterlig kontanthjælp. Men det kan betale sig for arbejdsgiveren, der nyder godt af gratis arbejdskraft, ikke en krone betale de selv. der spares og skæres ned på alt, undtagen på antallet af ministre, folketingsmedlemmers løn og pension. Og disse hårdarbejdende politikere kan modsat alle andre gå på pension, når de er tres! Fy for fanden siger jeg bare!!

Børnehaver er underbemandet – der spares og skæres ligesom i skolerne, hvor de stakkels unger tilbringer langt de fleste timer af døgnet. Lærerene går ned med stress og det resterende personale må dække deres timer også. De er trætte, både lærere og børn. Deres skolereform fungerer ikke, de eneste der ikke kan se det, er politikerne! Jeg håber, vi snart får valg, og jeg håber at flertallet af vælgere er blevet klogere.

2016 blev året, hvor jeg måtte bukke under for en stor arbejdsbyrde og hjemsøgelse af “gamle spøgelser”. Jeg troede aldrig, det skulle ske for mig. Jeg led af søvnløshed, angst og begyndende depression. Og netop i denne periode fik Karsten nyt job, og skulle tilbringe det meste af ugen i København nogle måneder. Det var hårdt, og det var nogle lange uger, hvor jeg følte mig alene og en smule svigtet. Jeg har heldigvis fået styr på det, men det er hårdt arbejde, og det er kun lige begyndt. Heldigvis har jeg en dygtig psykolog, hvem jeg kan takke for stadig at stå oprejst. I den forbindelse skal lyde en særlig tak til den uddannelseslæge, der gav sig tid til at lytte, og også lagde mærke til det, der ikke blev sagt. Tak til min psykolog, til min veninde Anna og min altid forståelige, hjælpsomme og kærlige mand. Tak for støtten og tak for jeres tålmodighed. Tak til min kollega Pia, også hun har evnen til at være der, helt nede på jorden, altid klar med en sms eller privatbesked på Facebook, præcis når man har allermest brug for det. 

Jeg er kommet i gang med at dyrke yoga og meditere. Jeg får læst om Mindfulness og skal på Reiki Healings-kursus først i januar. Jeg tror på, at det er vejen for mig. 

Mine børnebørn Silas og Gaia er blevet store nok til at komme på ferie hos farmor og bedstefar Karsten. Det blev til mange dejlige oplevelser. Også Bertram har jeg set mere til i året, der gik. Estrid bor tæt på, og hendes mor er flink til at lade hende kigge ud. De er, det bedste jeg har. Jeg elsker dem højere end højt, længere end langt og mere end meget.

Min lillebror er ikke længere fængselskandidat, men en hård og turbulent fortid har ført til, at han har brug for at gå “under cover” en tid. Jeg ved, han har det godt. Bedre end nogensinde vist endda. Han har byttet et hårdt liv ud med en stærk tro. Godt gået lillebror, du er dælme sej!!

Der har været gang i strikkeriet i år, og jeg har mødt en masse skønne kreative kvinder. Jeg ser frem til mange strikketimer i det nye år 🙂 Strik er terapi for sjælen, og det har jeg brug for.

Jeg var så heldig at komme ind og se og høre The Boss – Bruce Springsteen and the E Street Band hele to gange. I København sammen med manden i mit liv, altså ham der har sneget sig ind foran Bossen på en suveræn førsteplads 🙂 Så Bruce har fået andenpladsen og virker til at have det fint med det 😉  Anna og jeg smuttede til Horsens og så ham der. Han er fantastisk, Simply the Best! <3

For første gang har jeg holdt jul med hele tre børnebørn. Karsten og jeg tog i sommerhus i Kramnitse. Vi holdt jul hos Signe, Kalle og Bertram sammen med Kenni, Veronica, Silas og Gaia. Superhyggeligt. Tak til dem alle. Det må vi gøre om en gang. Vi fik i samme forbindelse besøgt min lillebror Rigo og hans familie. For første gang i5 år. Det var så superfedt. Jeg håber, vi får set lidt til hinanden de kommende år.

Min gamle mor har taget toget over til mig nogle gange i år. Det har været hyggeligt, og jeg synes, hun er en sej kvinde, at tage den lange vej alene. Jeg elsker hende, og håber hun ved, hvor meget.

I aften sidder vi her, Karsten og jeg. Vi venter på Anna, der netop er kommet hjem fra Italien. Annette og Vladimir skulle have været her, men de blev ramt af sygdom. Mange tanker til dem og tak for nogle hyggelige timer i året der gik.

Også:

Stor tak  til de mange skønne mennesker på Facebook og Instagram, der ofte sætter et like og skriver en kommentar, Jeg er et heldigt menneske at kende så mange fantastiske mennesker. Tak til min søde og dygtige frisør, der altid sørger for farve og fantastisk klip, så det set fra toppen ser farverigt og godt ud, også når der er lidt skyer for solen. Tak for dit altid gode humør Flemming 🙂 Tak til Hanne for nogle hyggelige strikketimer i året der gik. Jeg ser frem til vores vinterferie med børnebørnene. 

Men den største tak skal gå til min fantastiske mand. Tak for din støtte, din hjælp, din forståelse og din tålmodighed. Din kærlighed kan jeg ikke leve foruden. Jeg elsker dig helt vildt.

Nytårsfortsættet – ja, et sådan har jeg i år. jeg skal i gang med træning igen, jeg skal dyrke meditationen og yogaen, og jeg skal på nogle kurser i løbet af året. Jeg skal på skrump, 10 kg skal af, og projektet skydes i gang allerede i morgen.

Tilbage er kun at ønske jer alle et superfantastisk godt nytår.

 

 

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 552 - Today Page Visits: 1

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.