Groft landbrød med Chia og hvedekerner

I dag fik jeg tid til at lave et lækkert brød, selvom jeg brugte lige lang nok til med at ligge og læse i sengen i formiddags. Resultatet blev godt, så jeg kan hermed anbefale det.

1stk rundt brød

25 gr

3 og en halv dl vand

1 spsk salt

1 spsk honning

400 gr hvedemel

200 gr grahamsmel

50 gr Chia-frø

50 gr hvedekerner

1 spsk olivenolie

1 æg

 

Rør gæren ud i lunkent vand med salt og honning. Tilsæt æg, chiafrø, hvedekernerI og olie. Hæld de slags mel i skålen lidt ad gangen, og rør det rigtig godt sammen (jeg brugte røremaskine). Jeg sluttede med at tage en smule mel på bordet og ældte dejen, hvorpå jeg formede den til en rund kugle, som jeg dryssede med grahamsmel. Hæver 40 min og sættes i en forvarmet ovn på 220 grader i 20 min. Skru ned for varmen til 180 grader og bag videre i 25-30 min. Lad brødet afkøle på en bagerist.

Velbekommen.

imageimageimage