Langtidshævede boller uden kerner.
Jeg fandt denne opskrift på en blogger- hjemmeside. Den måtte prøves, da Karsten ikke rigtig er til brød med groft mel og kerner.
De blev supergode, så det er ikke sidste gang, de bliver bagt. Det er så nemt at tage dejen ud af køleskabet om morgen, forme bollerne, lade dem efterhæve mens ovnen bliver varm og Vupti…..friskbagt varme boller 😊
Her er opskriften, hvis nogen skulle have fået lyst til at prøve:
Ingredienser:
– 13 gr. gær
– 300 gr. hvedemel
– 75 gr. havregryn
– 0,5 spsk honning
– 0,25 spsk salt
– 3,5 dl vand
Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, honning, havregryn. Rør hvedemelet i dejen lidt efter lidt, og rør til dejen er glat. Dæk til med hviskestykke eller staniol, og sæt dejen i køleskabet natten over.
Næste morgen tages dejen ud af køleskabet, og dejen sættes i små klatter på en plade med bagepapir. Brug 2 skeer, ikke hænderne. Der bliver ca. 9 Boller.
Pensl bollerne med vand.
Lad bollerne efterhæve mens ovnen forvarmes til 220 C eller ved varmluftovn 200 C.
Bollerne bages midt i ovnen 18-20 min.