Som et strejf…..

Jeg har læst Lars Muhls Seeren fra Andalusien og Leonard Cohens Længslens bog. Begge på rejse efter indsigt og ro. Og jeg betages, imponeres og rives med. Jagten på sandheden, renheden og lyset. Sikkerhed i livet, kærlighed og venlighed. En rejse man håber vil munde ud i en indre ro, accept af snart sagt alt, erkendelse og kontrol. Kontrol over påvirkninger og kontrol over følelser, med andre ord og kort fortalt: at opnå det allerhøjeste, nemlig at blive perfekt og på sin vis bytte kødelighed ud med åndelighed. For at nå til dette ophøjede liv rejse Muhl og Cohen til andre himmelstrøg, søgte ly i bjerge og klostre og underlagde sig regler, påbud og savn. Klippede lokkerne af og hoppede i munkekåber. Fandt de mon indre ro, indsigt og alt det der? Måske og måske ikke. For begge gælder at de er tilbage i dødelige klæder og har fået hårpragten igen, i hvert fald så meget alderen tillader det. Nu er det ikke os alle der har midler og mulighed for at gøre dem deres rejse efter. Men det betyder ikke, at vi ikke er ude i samme ærinde. Vi hopper i stedet på Mindfulness og andre alternative ting og sager. Og det er godt nok. Sådan set. I hvert fald en del af det.

Jeg tror på at meditation er sundt for både krop og sjæl. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kan hente styrke i den. Jeg tvivler heller ikke på, at vi med positive tanker og venlighed vil få en langt lysere, nemmere og sundere hverdag. Så langt så godt.

MEN….jeg kronrager mig ikke, og jeg hopper heller ikke i munkedragt. Heller ikke i overført betydning! Jeg vil gerne gå nye veje, men jeg vil ikke give køb på alt andet i min hverdag, jeg holder af. Jeg vil ikke bytte fitness og træning væk med bodyscan og meditation! Jeg har det bedst, når jeg træner….og min gigt har det bedst med det også! Jo, jeg slapper af og får energi af en meditation. Det får jeg så også af en cykeltur på 32 km eller en time i fitness-centeret:-) Vist pokker vil jeg gerne finde min indre ro. Men jeg finder den ikke ved at skulle klæde mig af til skindet, jeg vil med andre ord ikke som Muhl og Cohen lægge mit liv i hænderne på et andet menneske, der mener at regler, påbud og savn er eneste vej til ro og harmoni!

Jeg er åben for mangt og meget alternativt, men jeg er den, der er smuttet, når det begynder at ligne religion!

Amen!

 

 

Total Page Visits: 195 - Today Page Visits: 2

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.