Den dejligste sommer i hundrede år

 

Endelig nåede vi sommerferien i det, der skulle blive det mærkeligste år i mit liv. Et år med nedlukninger begrænsninger, masser af nyheder om smittetal og varianter. Noget, der i den grad har udfordret min sygdomsangst. Så rigtig mange gange har jeg sendt varme tanker til min psykolog, der hjalp mig med redskaber til at tackle dette. 

Vi fandt et sommerhus på Nordfyn, første række mod vandet, så havet og solnedgange kan nydes fra både have og stue, det er luksus. Her i en lille stille oase ved Lillebælt indbydes til præcis den ro og afslapning, jeg længe har trængt til. Jeg står op til den altid savnede duft af strand og saltvand, jeg hopper i bølgernes brus og nyder at svømme i havet, og om aftenen nyder jeg et glas boblevin, en lille last jeg trods slankekur vælger at beholde. 

Jeg har haft både tid og ro til at få læst, jeg er simpelthen så glad for min Mofibo-Reader. Ingen tunge bøger i kufferten, altid lige ved hånden, vælger lydbog til mine strikkestunder, og læser selv når strikketøjet hviler. Jeg har fået læst bogen Før jeg forsvinder af Paul Kalanithi. Den handler om barndom, længsler og drømme, om livet og døden, på et abstrakt og et helt konkret plan i kraft af hans egen historie, om kærlighed, etik og moral, og den handler om, hvad der sker, når lægen pludselig bliver patient. Og når lægen, der er blevet patient, dør. For han nåede ikke at gøre sin bog færdig. Hans kone skriver sidste kapitel. Bestemt værd at læse. 

Dagene er indtil videre gået med ren afslapning og hyggeture til Bogense og Middelfart. Strikketøjet skrider frem, jeg blev færdig med den sommerblusen Svinkløv fra Strik til sommer  af Susie Haumann til min datter, og jeg er i gang med en Hvide Sande fra samme bog til mig selv.

 

 

 

 

Total Page Visits: 11598 - Today Page Visits: 1

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.