A-klassen………del 1

En måned på arbejdsløshedsmarkedet. Det er bestemt ikke driverliv. Og jeg bryder mig ikke om den forandring, der har fundet sted, siden jeg for mange mange mange år siden sidst var arbejdsløs. Jeg har stået i a-kasse de sidste 35-40 år, og jeg har gjort brug af det, da jeg var 20, en kort periode og igen i 2012, da jeg fik en midlertidig stilling forlænget med et halvt år på deltid og derefter fastansættelse på fuld tid. Men jeg skal love for at forandringens vinde har blæst, og en venstre regering har brugt tiden på at skabe et kontrollerende og mistroisk samfund, i øvrigt i samarbejde med Socialdemokratiet og Dansk Fjolseparti.

Jeg var sygemeldt den sidste måned af min opsigelsestid. Jeg fik et hint om et vældig godt stresskursus fra min veninde Anna, og jeg henvendte mig derfor på kommunen for at komme i betragtning til dette. Det gik helt i koks, man skal henvises…eller sendes…for nu at bruge et ord, de elsker på Jobcentret. Men trods det, så nåede jeg da at få skrevet et møde og en masse andre møder i kalenderen på Jobnet. Det så jeg nu ikke, for ingen havde fortalt mig, at jeg kunne logge ind på det før jeg var ledig. Hvor skulle jeg dog vide det fra? Men altså, det stod og ventede derinde. 14 dage før min ledighed trådte i kraft, blev jeg ringet op af en stress coach fra kommunen. Vi aftalte et andet møde, som så ikke kunne komme på tale før 14 dage senere.

Første maj meldte jeg mig ledig, og et par dage efter mødte jeg op til det aftalte stress-møde. Det kom til at omhandle 2 ting: hvem, der havde sendt mig, og så problemet med at jeg ikke længere var sygemeldt, men ledig. Deres tilbud er kun for sygemeldte. Jeg forklarede, at jeg havde følt mig noget slidt, sådan ret meget mere end almindeligt det forløbne halve år. Måske et stress-kursus ville gøre mig godt. Niks….man skal helt ned med nakken, før det kan komme på tale. Sådan direkte oversat. Jeg fik dog et tilbud om på frivillig basis at deltage på cv og ansøgningskursus på Jobigen. For at komme ud blandt andre mennesker og ikke bare sidde hjemme og spekulere sig tosset. Det gjorde jeg så.

Det var et fint forløb. Flinke folk, flinke undervisere. Desværre har jeg ikke det store behov for at lære at sætte et cv og en ansøgning sammen. Jeg har undervist i det de sidste 7 års tid i perioder. Jeg havde mere brug for en slags ansøgningscafé, hvor jeg kunne få respons på mine ansøgninger. Et sådan er sparet væk! Af hvem? Af kommunen, der skulle spares.

På kommunens velkomstsmøde for nyledige…….fin titel ikke? Nyledige!!! Simpelthen…….hvor vi hørte om alt det vi SKAL og især alt det vi IKKE må. Et okay møde….stort set, men jeg hørte ikke noget som helst, jeg ikke allerede havde læst mig til på hjemmesiden, da jeg meldte mig ledig. Alle, der deltager i disse velkomstmøder skal udfylde en seddel: Har du svært ved at læse, skrive, stave? Har du styr på IT og havde du svært ved at lære at læse, skrive og stave i skolen? Vil du deltage i et video-cv? Jeg udfyldte sedlen med et kryds ved video-cv. Så langt så godt.

Min kalender på Jobnet var fyldt, nu kunne jeg imidlertid se den 🙂 Der stod en pokkers masse om coachsamtaler flere steder, men da jeg jo viste, at jeg IKKE kunne deltage i det forløb, blev jeg væk med god samvittighed. Jeg havde også travlt med at tjekke postkasse på Jobnet og på lærernes a-kasse. Travlt med at tjekke stillingsopslag på Jobnet, skrive og sende mindst to ansøgninger om ugen, OG skrive det ind i min Joblog, så sagsbehandlere på kommunen og i a-kassen kan se, at jeg nu også får søgt og ikke bare ligger og feder den sofaen. Derudover skal man læse jobplan OG godkende den. Jeg håber, det kun er i starten, der kommer så meget nyt i den jobplan, som der har gjort indtil nu. For det er noget der læner sig meget stærkt op af et fuldtidsstilling. Nå, det lader vi ligge… men det er slet ikke gjort med det.

Nej, så ventede et velkomstmøde i A-kassen, hvor vi igen fik at vide, hvad vi skal og ikke må, og så lige i samme forbindelse fik godkendt vores cv’er på Jobnet. Derfra afsted til møde med sagsbehandleren på Jobcentret, hvor jeg igen blev orienteret om regler osv, fik en snak om fremtiden. Fik et tilbud om praktik, men vil hellere i løntilskud, såfremt jeg ikke har job igen til august. Jeg sagde til hende, at min kalender forvirrer mig med alt det, der er skrevet ind der. Det kunne hun godt forstå, så vi fik ryddet op i den. Mit ønske var at deltage i et cv og ansøgningskursus igen, fordi jeg var faldet ind midt i et forløb og gerne ville have et helt forløb i stedet for en praktikplads. Det aftalte vi så. Jeg var nu blevet “sendt” på kursus i Jobigen, og det er ganske fint. Lidt spildtid….faktisk en del, og det handler indtil nu ikke meget om cv og ansøgningsskrivning. Men jeg har mødepligt for jeg er SENDT.

En dag dukkede en mail op i postkassen på min a.kasse side. Et høringsbrev simpelthen!!! Jeg var blevet væk fra et video-cv kursus og skulle forklare hvorfor, så man kunne tage fornyet stilling til min ret til dagpenge!!!!! Jeg tjekkede min kalender på Jobnet, og der ….. nu helt tydeligt, da alt det andet forvirrende fyld var fjernet stod: Video-cv kursus??????? Hvorhenne? Hvad tid???? Det stod der ikke! Jeg havde overset det i alt det andet virvar.Det forklarede jeg a-kassen, der ringede og fik en snak med min sagsbehandler. Derefter ringede de tilbage til mig. Det ville ingen konsekvenser få for min dagpengeret. For det første skal et kursus varsles 8 dage før start, det var ikke sket. For det andet er Jobcentret forpligtet til at sende besked i min indbakke, eller skrive det i min Jobplan, som jeg så skal læse og godkende, det var ikke sket. For det tredie skal jeg ikke til video-cv kursus før jeg HAR været til samtale med sagsbehandleren på Jobcentret, det var ikke sket! Men fik de givet mig en søvnløs nat? Det er da helt sikkert. Jamen hold da og velkommen i ledighedskøen.

Jeg har besluttet, at jeg vil beskrive min ledighedsperiode her i min blog. Der må være andre, der har kedelige oplevelser i forbindelse med at miste deres arbejde.

Total Page Visits: 591 - Today Page Visits: 1

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.