Slut med jagten på en trimmetid

At være Cairn ejer er en fantastisk ting. Man keder sig aldrig med en Cairn i huset – man keder sig absolut aldrig med to Cairner i huset. Der er fart over feltet, der er liv og glade dage, de er altid klar til hygge og leg. Den lange eftermiddagstur er for det første en fornøjelse, fordi de løber glade afsted, og for det andet er det en skøn måde at få luftet sit hovede på. Det svarer i store træk til en lille lur. Men når de skal trimmes, hvilket de skal en tre fire gange om året, så kan det være temmelig besværligt. Der er ikke vildt mange Cairn trimmere, så man skal være om sig i forhold til at bestille tid. Jeg har haft mange trimmere gennem den tid, jeg har haft Cairner, ikke alle er lige søde ved hunden, ikke alle er lige gode til at trimme osv. Vi fandt til sidst en, der stod for det hele. Tæt på Viborg, sød ved hundene og god til at trimme dem. Desværre har rigtig mange andre fundet ud af det samme. Desværre for os i hvert fald. Og med mit job, hvor skemaet ofte ændres løbende, så er det lettere besværligt at sætte sig på en tid fire måneder frem. Og det er man nødt til, for har man ikke forudbestilt, kan mansagtens påregne 4 mdr ventetid.

Jeg besluttede, at nu skulle det fandme være løgn! Det koster ca. 13oo for at få trimmet to Cairner pr. gang – og det skal siges, at det er i den billige ende. Så jeg gik i gang selv. Så jeg har trimmet dem, over to dage, da det tager et par timer pr. hund. Men hold da op. Taget i betragtning, at det er første gang, jeg har vovet forsøget, når de har været så langhårede, så er det sgu ganske flot. Jeg vil ikke påstå, at der ikke er plads til forbedring, men øvelse gør som bekendt mester. 

Det er meget hyggeligere både for dem og mig, at det foregår hjemme. De er, hvor de allerhelst vil være, og de får de pauser, de har brug for. Det er nemlig ikke Cairnens yndlingsbeskæftigelse at stå der så længe. De finder sig i det, det gør de. Meeen…….tålmodighed er ikke lige det, de har mest af 🙂

Dog gik det meget meget bedre, end jeg havde forventet. Så vi fortsætter med hjemmetrim fremover 🙂

 

 

121total visits,1visits today

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.