Live fra Bremen

AOF havde inviteret på studietur til Bremen. En håndfuld kolleger og jeg tog afsted fra Viborg til Silkeborg torsdag middag, hvor en bus samlede os op og en lang lang …..meget lang…bustur ventede. Vi kørte fra Silkeborg kl. 13, og vi ramte Bremen ca 19.30. Turen var okay, jeg var i godt selskab og havde mit strikketøj med. Vi tjekkede ind på Hotel Stiegenberger, et helt nyt hotel, der lå helt nede ved floden Weser. Jeg fik et værelse med udsigt til floden. Slet ikke så tosset 🙂
Billedet herunder tog jeg, da jeg lidt træt smed mine tasker på gulvet og kiggede ud fra værelset. Synes hjalp på trætheden, jeg blev straks lidt friskere.

20130927_065442

Fredag skulle vi på virksomhedsbesøg efter nyt fra organisationen. Jeg havde valgt at se QUIRL, et sted, hvor man hjælper/underviser/støtter indvandrekvinder, ja og andre kvinder, der af den ene eller anden grund har behov for det. De har etableret en børnehave i huset, hvor børnene passes, mens deres mødre er i skole/arbejde. De har tre spisesteder rundt om i byen, hvor kvinderne laver mad til billige penge. De har kreative værksteder, hvor de producerer viskestykker, forklæder, tomatketchup osv. Derudover har de gang i deres helt eget projekt, nemlig at rive gamle slidte cowboybukser i strimler og bruge det til garn. Det var et utroligt fedt sted, og en fantastisk idé. Stedets leder var en virkelig ildsjæl, en fantastisk kvinde, man ikke kan andet end have respekt for og beundre for sit engagement. En virkelig fed oplevelse, jeg nødig ville have undværet.

foto.JPG1
Udsigt fra QUIRLs børnehave

foto
Et billede fra børnehavens bibliotek, lavet af en forældre

Vores besøg sluttede på et af deres små spisesteder, hvor vi fik en lækker tre retters menu.
foto 1

Eftermiddagen tilbragte jeg i byen sammen med en kollega. Vi fik kigget butikker og fik en kop kaffe på en lille hyggelig fortovscafé. Hjemme på hotellet ventede en festmiddag og en hyggelig aften.

Lørdag blev der igen tid til en tur til byen inden vi skulle hjem. Men altså, bortset fra et par voldsomt lange busture, var det en fed tur.

8F2265~1

20130927_153659

foto 2

Total Page Visits: 174 - Today Page Visits: 1

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.