Til stede i nuet.

I en stresset hverdag er det svært at finde tid til. Man er fortravlet og humøret er ikke på toppen. Det føles op af bakke, og hovedet gør ondt. Man skal nå både det ene og det andet, ja og gerne det tredie og fjerde med. Man flyder med strømmen. Hvis de andre kan, kan jeg da også. Konstant spejler man sig i andre. Lidt for meget ja, og lidt for meget flinkeskole. Glemsomheden stikker sit grimme hovede frem, og trætheden opsluger den energi, der måtte være til sted. Nuet er gået i glemsel, i stedet tjekker man kalender, skriver huskesedler i lange baner, hele tiden på vej, hele tiden på forkant, tjekke telefon, tjekke mail….stress stress stress.

Stress er et modeord, åhhh jeg er stresset siger folk, og tager løbeskoene på og spæner et par gange om søen, får tid det så sociale, får handlet og gjort rent, ordnet vasketøj, lavet mad, leget med børnene osv. Det er noget fis. De har ikke stress, de har travlt. Og det er noget ganske andet.

Stress er, når man pludselig glemmer møder, papirer og aftale. Når man pludselig bruger en stor del af dagen på at lede efter sine nøgler, sit krus, sin pung, telefon, det papir man lige havde i hånden, trøjen man lige lagde fra sig og ordene, der lige lå lige på tungen. Hvad var det nu, jeg ville sige? Hvad er det, det hedder? Hvad leder jeg efter? Hvad var det, jeg skulle. Det er, når al energi forsvinder, og erstattes med irritation, surhed eller vrede. Så har man ikke længere bare travlt, så er man stresset. 

For at undgå dette sorte hul, forsøger jeg at sige fra, sige nej, mærke mig selv og lytte til min krops signaler. Hvis der er noget, jeg ikke er god til, er det det.

Man skal prioritere det, vælge det om man vil. Brug nogen tid i nuet hver eneste dag. Gør noget, der gør dig godt. Tag til vandet, skoven ud i naturen, sagde mit englekort. Giv dig lov at mærke den friske vind, den friske luft og vær der – til stede i nuet! I dag prioriterede jeg det. Besøgte en veninde, der netop er blevet stress sygemeldt. Drak en kop kaffe i hendes solrige gård, hvor sommerfugle flyver stille omkring og katten slænger sig i solen og spinder.  Det gav lige præcist overskud til en lang gåtur med bamserne. Fire km med en lydbog i ørerne, mens bamserne løb glade omkring. Ud i naturen, gå langs søen, gennem skoven og tilbage til søen. Bare nyde omgivelserne og lytte til oplæseren. Fantastisk. I aften er jeg glad. I dag prioriterede jeg nogle timer i nuet. Det føles fantastisk 🙂

 

Total Page Visits: 354 - Today Page Visits: 1

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.