Påske-evaluering ;-)

Nogle dage får aldrig ende, andre flyver afsted. Påskeferien hører til blandt de sidste, den er fløjet afsted. Jeg havde ca. en million ting på to-do-listen. Jeg har ikke nået det halve. Men jeg fik slappet af og samlet kræfter. Jeg fik hygget med en del af familien, og jeg har haft fornøjelsen af Estrid to dage. Haveoprydningen derimod har ligget lidt stille, det skyldes vejret. Til gengæld har strikketøjet været flittigt fremme, og jeg har fået læst. Både en lille smule modul-læsning, men dog mest romanen om Van Gogh 🙂

Lærerkonflikten har fyldt en del i medierne, og jeg kan ikke lade være med at læse hver eneste artikel, og de fleste gør mig vred. Jeg har så forfærdelig svært ved at forstå, en så svinsk konflikt. Svinsk fordi:

  • det viser sig, at KL allerede i december oprettede et domæne til deres hetz mod lærerne!
  • KL benytter løgnagtige udsagn i helsides annoncer i diverse medier. Medier, der som altid optræder som de Borgerliges talsmænd!

Ja, og jeg kunne jo nok finde mange punkter endnu. Det gider jeg ikke, de to valgte er mere end nok. Jeg har været i Folkeskolen, mon ikke jeg har!  For det første har jeg altid undervist mindst 23 timer om ugen. Dertil kommer forberedelse, planlægning, rettearbejde. Men det er ikke det hele, der var personalemøder, pædagogisk rådsmøder, teammøder, fagteammøder ( for mit vedkommende historieteam, dansklærerteam, kristendomsteam, matematikteam, årgangsteam, netværksmøder ( omkring flere elever i fire forskellige klasser), møder med PPR, forældremøder, forældresamtaler, møder om elev-planer, skrive elevplaner ( for alle fag i alle klasser!!) lejrskole ( flere forældremøder omkring denne, flere klasseteammøder i samme forbindelse)! Osv osv osv. Jeg havde fandme aldrig fri. Jeg var til møde fast fire ud af fem arbejdsdage. I andre erhverv arbejder man 37 timer om ugen, det gør lærere ikke. Nej! Vi arbejder ca 43 timer om ugen, simpelthen af hensyn til det andre kalder ferier – men indforståede kalder skemafri som udfyldes af andre opgaver, som fx udfærdigelse af årsplaner, evaluering af det forløbne års årsplaner, planlægning af fælles emneuger, faglokaler-oprydning, klasseoprydning og flytning til nye klasselokaler osv osv osv, jeg har sikkert glemt en masse, som fx juleafslutningsarrangementer (forældre-initiativer – vigtigt for skole/hjem samarbejdet, sommerafslutningsarrangementer, emneugeafslutningsarrangementer, lejrskole efterbehandling (en aften, hvor eleverne fremlægger oplæg om turen for forældre og søskende……..og listen fortsætter! Efter 11 år i Folkeskolen valgte jeg den fra, valgte i stedet tid til mig selv, mine interesser og min familie.

I alle årene har jeg hørt de åndssvage fordomme omkring lærere: eleverne bliver dummere og dummere, lærerne underviser dårligere og dårligere, lærerne har altid fri, man møder dem dagligt hos købmanden til middag, de har ferie altid og de tjener vildt mange penge. Ingen af delene kunne være mere forkert!!!!!

Jeg synes, det er i orden at sige at lærerne skal være på skolen fra kl. 7-16! MEN, så skal de ikke en eneste gang om året forberede uden for skoletiden, de skal ikke hverken svare mails eller telefonopkald fra forældre efter kl 16, forældremøder og forældresamtaler må finde sted indenfor lærernes arbejdstid, så de heller ikke her skal bruge indtil flere aftener på overarbejde, de skal ikke længere benytte egne pc’er og netforbindelse hjemmefra i forbindelse med arbejde, de har fri efter kl 16! Lejrskoler er ikke længere en mulighed, vi har længe taget afsted mere eller mindre for egen regning, da vi jo kun fik betaling for den halve tid, nu bliver det helt umuligt, da arbejdsdagen jo slutter helt firkantet kl 16 hver dag! Forberedelse bliver der ikke meget af, men skidt pyt, vi gemmer årsplanerne og kører samme forløb med samme materialer år efter år efter år – ren rutinearbejde, det du’r! Eller, det er hvad der bliver tid til! Man får, hvad man betaler for!

Så er det bare, jeg spørger: Er det sådan en skole, vi ønsker??

Nok om lærerkonflikten i denne omgang, humøret daler og man skal aldrig lade solen gå ned over sin vrede.

Godnat derude

 

 

 

 

 

Total Page Visits: 194 - Today Page Visits: 1

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.