Ordblindekonference

Tirsdag den 19. marts på Gylling Efterskole.

Turen derned var knap så rar, det sneede en del, og de små veje var godt sneet til flere steder. Men jeg nåede frem og havde en helt fantastisk dag.

Det startede med nogle oplæg om at være ordblind, om inklusion af unge ordblinde og en rapport, der belyste, hvor unge ordblinde går hen, når de forlader efterskolerne. En rapport, der viser, at det nytter. De lærer noget og de kommer videre, og bedst af det hele, de får selvværd. Lidt tankevækkende og trist, at så mange ordblinde fortæller samme historie og er enige om, at de ikke lærte noget i Folkeskolen. Den nuværende konflikt på skoleområdet beviser desværre, at politikere ikke overhovedet har forstået at Folkeskolen de sidste mange år har været på kollisionskurs. Ikke pga dårlig undervisning, ikke pga inkompetente lærere og ikke pga manglende vilje til samarbejde. Men simpelthen pga besparelser og nedskæringerne i helt urimelig grad. Som et resultat heraf ses en stadig voksende gruppe af unge, der ikke læser og skríver tilfredsstillende. Et faktum vores politikere simpelthen ikke kan være bekendt! Af samme grund er det jo rigtig godt, at vi har dygtige efterskoler for nogle af disse unge mennesker, og med disse ord tilbage til konferencen.

Derefter var der tolv borde, hvor lærere fra ordblindeefterskolerne præsenterede undervisningsmaterialer og Ipad apps til undervisning. Jeg må endnu en gang erkende, at jeg er ganske enig med Erik Arendal (lærer og master i specialpædagogik). Det nytter ikke at fortsætte undervisningen fra Folkeskolen i både 10, 20 og 30 år. man skal i stedet give dem IT-kompenserende hjælpemidler, så de oplever, at der er noget, der fungerer for dem, at de kan noget og at deres vanskeligheder kan overkommes.

Det var super godt, jeg kom hjem med en masse nyt stof til undervisning. Det er jo fedt at møde engagerede lærere, der brænder for deres sag Og gerne deler deres viden og erfaringer med andre.

Total Page Visits: 316 - Today Page Visits: 1

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.